Gratis waardebepaling Hoorn en Alkmaar

Ben je van plan je huis te gaan verkopen in de regio Alkmaar of Hoorn? Heb je behoefte aan een gratis waardebepaling van je woning (werkgebied: Alkmaar, Hoorn, Zwaag, Blokker en de gehele Westfriese regio).

Vraag dan eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek (t.w.v. €175,-) aan en wij vertellen je middels een gratis waardebepaling alles over de actuele marktwaarde en de verkoopmogelijkheden. Dit gesprek bij jou thuis duurt ongeveer een uur maar onze makelaars hebben zich dan al goed voorbereid om dit gesprek voor jou ook echt waardevol te maken.

Na afloop weet je exact hoe jouw woning het beste verkocht kan worden, welke (prijs)strategie daarbij hoort en wat het je gaat kosten.

Vul je gegevens hieronder in en we nemen snel contact op voor het maken van een afspraak. Zet jij de eerste stap?

VRIJBLIJVENDE waardebepaling

 

_____________________________________________

Bij een voorgenomen verkoop heb je geen schriftelijk taxatierapport nodig welke aan een groot aantal eisen moet voldoen. Er kunnen echter verschillende redenen zijn waarom je wel een schriftelijk taxatierapport nodig hebt. Vaak gaat het dan om grote belangen en is het zaak dat je een ervaren, professionele taxateur inschakelt. MooiHuys Makelaardij is gespecialiseerd in het verrichten van alle soorten taxaties waaronder NWWI-rapport, NHG-rapport, WOZ taxatie met taxatierapport voor gemeente et cetera.

Wil je een taxatierapport? Klik dan hier voor het maken van de afspraak (contactformulier onderaan de pagina). We nemen dan contact met je op. 


Redenen voor een taxatie kunnen onder meer zijn:

a. Financiering van een aangekochte woning

Een taxatie voor de financiering van een woning komt het meest voor. Meestal is het taxatierapport verplicht voordat banken en andere financiële instellingen een hypotheek aan je verstrekken. Voor de woning waar je een hypothecaire financiering voor aanvraagt, wil de geldverstrekker zekerheid hebben. Een onafhankelijk oordeel van een Registermakelaar-taxateur (RMT) is dan vereist. Ook kan dit het geval zijn bij een wijziging, een zogenaamde oversluiting van een hypotheek of een verhoging ervan in verband met een verbouwing.


b. Controle van de WOZ-waarde

De WOZ-aanslag valt jaarlijks op de mat. De kans bestaat dat je woning voor de WOZ te hoog wordt gewaardeerd.
In dat geval betaal je ook meer dan nodig is voor aan de WOZ-waarde gekoppelde belastingen, zoals eigenwoningforfait, onroerendezaakbelasting, water- en afvalheffingen en bij bepaling van de waarde in het kader van de erfbelasting.


c. Echtscheiding

Bij echtscheiding is vaak sprake van een zogenaamde boedelverdeling waarbij o.a. de waarde van de echtelijke woning moet worden bepaald. Het is dan van groot belang dat de waarde op zeer accurate wijze is bepaald. Het is belangrijk dat beide echtelieden vertrouwen hebben in de taxatie. Daarom is een onderbouwing van de verkregen waarde zeer belangrijk. Bij MooiHuys Makelaardij is dit standaard en inbegrepen in de kostprijs.