MooiHuys is opgericht in 2006 door Mertijn Voortman en Huub Hoogeveen. Sindsdien is MooiHuys uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf. Wij zijn er voortdurend op gericht om jouw huis of appartement op de best mogelijke wijze te presenteren en voor de beste prijs te verkopen. Ons werkgebied beslaat voornamelijk de regio West-Friesland maar ook in de aangrenzende regio’s kom je vast wel eens borden van ons tegen.

 

Onze visie

Eén van de onderdelen om jezelf ervan te overtuigen dat je de beste makelaar gevonden hebt die je maar kunnen wensen, is hen te vragen of zij beschikken over een duidelijke visie hoe ze jouw huis het beste kunnen verkopen.

Bij MooiHuys werken wij op basis van een aantal heldere keuzes om jou optimaal van dienst te kunnen zijn.

Onze bedrijfsdoelstellingen zijn:
1. Wij presenteren je woning aan een maximale hoeveelheid geïnteresseerde en gekwalificeerde kandidaat-kopers;
2. Wij doordringen alle geïnteresseerde kandidaten van de unieke eigenschappen en voordelen die je woning aan hen te bieden heeft;
3. Wij helpen je de maximale verkoopprijs voor je woning te realiseren;
4. Wij maken de verkoopvoorbereidingen en het verkoopproces voor jou zo gemakkelijk en probleemloos mogelijk;
5. Wij laten je alle voordelen zien van de meest effectieve manier van presenteren van je woning om een maximale indruk bij kandidaat-kopers achter te laten;

HOE kun je ons bereiken:

Wij hebben twee makelaarskantoren in Westfriesland; één in Alkmaar en één in Hoorn. Wij zijn iedere dag van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. Op zaterdag ben je natuurlijk ook welkom, alleen dan werken wij iets korter, namelijk van 10.00 uur tot 15.00 uur. Daarna zijn wij meestal nog wel een uurtje op kantoor om de laatste zaken af te ronden en de komende week met elkaar door te spreken. Het maken van een afspraak is dan echter niet meer mogelijk.

Wil je liever telefonisch contact? Dan kun je tot 21 uur ‘s-avonds gewoon naar één van de kantoornummers bellen. Hieronder vind je de contactgegevens van onze kantoren:

MooiHuys Makelaars Alkmaar (Overstad)
Oosterweezenstraat 6B
1823 CN Alkmaar
072 – 71 00 123

MooiHuys Makelaars Hoorn
Grote Oost 41
1621 BR Hoorn
0229 – 29 99 35

Funda label_9,1

Wij doen er alles aan om onze opdrachtgevers zo goed mogelijk te helpen en adviseren. De onafhankelijke beoordelingen op Funda, die verkopers over onze dienstverlening plaatsen, zijn daarom erg belangrijk. Het stimuleert ons om hen iedere keer weer een “vijf-sterren” ervaring te geven.

Mertijn Voortman

Mertijn kent het makelaarsvak door en door. Als 18-jarige begonnen in de binnendienst bij een makelaar bleek hij zich al snel te ontpoppen als een jongen die meer in z’n mars had. Nadat hij in de ‘buitendienst’ terecht kwam, viel dat ook de concurrentie op. Zo werd hij vrij jong al weggekaapt om een geheel nieuwe vestiging voor een makelaar in Alkmaar op te gaan zetten. En met succes! Een eigen bedrijf was, na een mooie loopbaan als kantoorleider, dan ook de enige logische vervolgstap.

Huub over: Mertijn Voortman

Mertijn is een geboren creatieveling, en dat zie je terug in zijn alledaagse werk. Hij valt vaak met de deur in huis, maar dat heb je nodig in dit vak. Zijn passie is zeker terug te zien in zijn gedrevenheid en persoonlijke stijl waarmee hij zijn opdrachtgevers begeleidt. Zijn credo “wie vergeet zich voor te bereiden, bereidt zich voor vergeten te worden” sluit precies aan bij mijn werkwijze. De frisse blik die hij elke dag meeneemt naar de zaak is iets wat mij inspireert om er ook weer volle bak tegenaan te gaan!

Certificaten en vaardigheden

 • SVM gediplomeerd, gecertificeerd registermakelaar-taxateur
 • Beëdigd NVM makelaar
 • VastgoedCert geregistreerd
 • NRVT geregistreerd
 • NWWI gevalideerd taxateur
 • Expertise: huur en verhuur van woningen en bedrijfsobjecten
 • Sportfreak

Huub Hoogeveen

Huub heeft na een succesvolle carrière als beroepsofficier bij de Koninklijke Marine (pas) op z’n 30ste de overstap gemaakt naar een commerciële baan in de makelaardij. Doorzettingsvermogen en discipline, gecombineerd met zijn passie voor woningmarketing, maken hem dan ook een makelaar die toekomstige verkopers graag meeneemt in zijn enthousiasme om de verkoop van hun woning tot een echt succes te maken.

Mertijn over: Huub Hoogeveen

Met Huub als collega is er een wereld voor me open gegaan. Hij tackelt alle projecten als een ware huisbaas. Onverschrokken in zijn aanpak en in zijn koffiedrinken. Huub is zo iemand die je kan oppeppen als je het even niet ziet zitten. “Nieuwe dag, nieuwe kansen” roept hij iedere ochtend bij binnenkomst. Hij motiveert je om het meeste uit je werk te halen!

Certificaten en vaardigheden

 • SVM gediplomeerd, gecertificeerd registermakelaar-taxateur
 • Beëdigd NVM-makelaar
 • VastgoedCert geregistreerd
 • NRVT geregistreerd
 • NWWI gevalideerd taxateur
 • Expertise: koop en verkoop van appartementen
 • Altijd te porren voor een lekkere kop vers gemalen koffie

Kim van de Weteringh

Kim is als ondernemersdochter gepokt en gemazeld in het harde werken dat iedere succesvolle onderneming van je vergt. Kim werkte nog niet eerder bij een makelaarskantoor maar wist zich alles binnen een paar maanden eigen te maken door haar scherpte en gedrevenheid alles tot in de puntjes te willen regelen.

Mertijn en Huub over: Kim van de Weteringh

Kim is een hele sympathieke meid die iedere bezoeker (en ons) graag in de watten legt. Kim heeft ook een ondernemende inslag. Omdat zij jarenlang een van de gezichten was in de sportzaak van haar ouders is ze voor veel mensen geen onbekende En “Kim, je mag lekker naar huis gaan hoor, het is allang 18:00 uur geweest” hoor je regelmatig op onze werkvloer.

Certificaten en vaardigheden

 • Assistent-Makelaar Wonen ARMT
 • Leergierig
 • Commerciële ervaring
 • Rustig, geduldig
 • Ondernemersmentaliteit

Brenda Reurslag

Brenda heeft eerder bij makelaarskantoren gewerkt en die wereld heeft haar altijd geboeid. Ze begon ooit feitelijk bij een hypotheekadvieskantoor, maar de koop en verkoop van huizen begon haar steeds meer te interesseren. Zowel haar vader als haar man zijn ondernemer en ze weet dus als geen ander dat je alleen met ouderwets hard werken resultaat boekt en dat je niets aan het toeval kunt overlaten. En dat is nu precies het arbeidsethos van MooiHuys.

Mertijn en Huub over: Brenda Reurslag

Brenda is net als Mertijn en Kim een echte Horinees. Ze is wat je noemt een all-round specialist. Ze is gediplomeerd directie-secretaresse maar heeft altijd interesse gehad in de makelaarswereld. Ze heeft zich daarom met diverse opleidingen verdiept in het makelaarsvak. Ook de hypotheek- en verzekeringswereld is haar niet onbekend. Ze kan sneller typen dan Usain Bolt kan lopen en houdt dat goed op peil door in haar vrije tijd regelmatig te bewegen (Bodybalance en Yoga). Op de skipiste moet je geen wedstrijdje voorstellen “wie het eerste beneden is”: als jij nog halverwege bent staat zij al te genieten van de après-ski. Fotografie is een serieuze hobby, want ook daarin zijn certificaten behaald, en een kritische kijk op woningpresentaties is dus gegarandeerd! Als vanzelfsprekend woont Brenda met haar man en dochter in het mooie Hoorn.

 • Grote affiniteit met huizen en de presentatie ervan
 • Ieder dag is een uitdaging om het nog beter te doen
 • Klantvriendelijk en klantgericht denken
 • Zeer computervaardig, harde werker