De woningmarkt is altijd in beweging
en dat geldt ook voor alle middelen
die de makelaar ter beschikking staan


Eigenlijk mogen we het niet zeggen van onszelf maar stiekem vinden we niet alleen het vak van makelaar heel erg leuk. Allebei zijn wij daarnaast ook erg bezig met marketing. Dat die professies de laatste jaren steeds meer raakvlakken hebben gekregen, is eigenlijk niet zo gek. Waar je vroeger bij het kantoor van de makelaar moest binnenstappen om te kijken of hij nog leuke nieuwe woningen in de kaartenbak had, is alles veel transparanter en visueler geworden. Om jouw huis écht op te laten vallen tussen dat enorme aanbod moet jouw makelaar wel verstand hebben van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van marketing. En hij moet er natuurlijk ook wat mee doen!

Nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden houden wij nauwlettend voor je in de gaten want: hoe beter en completer de marketing, hoe groter is de kans om de verkoop van je huis op de best mogelijke wijze te realiseren.

Om de toekomstige koper op jouw huis te attenderen, moet je zo goed mogelijk alle technieken en marketingmiddelen benutten die vandaag de dag beschikbaar zijn. Natuurlijk hoef je dat niet zelf te doen. Wij laten je graag zien wat wij voor je in huis hebben. Bovendien bedenken wij ook ‘in huis’ nieuwe concepten die je helpen om goed, snel en zorgeloos te verkopen (we hadden je al gezegd dat we ook een beetje ‘marketinggek’ zijn nietwaar?).

De vele mogelijkheden zijn dus niet limitatief, maar hieronder een indruk van wat wij aanbieden en aanbevelen.

Een groot aantal van de hieronder uiteengezette producten hebben wij verenigd in een zeer krachtige verkoopmarketingtool waardoor de verkooptijd van je woning aanzienlijk wordt verkort (2015 – gemiddeld 11 weken):

 

koopversneller transparant

Funda.nl

Funda is zonder twijfel de nummer 1 huizensite van Nederland. Met het meeste aanbod, het meeste bezoek en de meeste verkochte huizen. Je zult als verkoper zelfs verwachten dat je makelaar je woning op Funda plaatst. Dat vinden ook wij vanzelfsprekend. Toch zal je hierna lezen dat de wijze waarop je dat doet het verschil zal maken.

Voordelen*
22,3 miljoen bezoeken per maand
313 miljoen pageviews per maand
93% spontane en top-of-mind naamsbekendheid

*bronnen Google Analytics en  Concluser Research 2014

MooiHuys.nl, bekroond met Funda-award!

Voor ieder modern makelaarskantoor is de eigen website feitelijk de winkel. Hier laat je zien waar je als makelaar voor staat, hoe je voor opdrachtgevers te werk gaat en hier vind je het complete woningaanbod van opdrachtgevers.

MooiHuys beschikt over een van de meest moderne makelaarswebsites in Nederland; zoeken op kaart of satellietbeeld, eigentijdse en uitgebreide woningpresentaties, de mogelijk brochures te downloaden of direct door te bladeren, online bezichtigingen aan te vragen of een woning te delen via social-media, zijn slechts enkele voorbeelden. De uitgebreide en heldere informatieverstrekking van MooiHuys en het op innovatieve wijze gebruik maken van nieuwe mogelijkheden en technieken heeft ervoor gezorgd dat de website van MooiHuys door Funda al eens is beloond met een award voor “Meest Opvallende Makelaar”.

Voordelen
Je woning snel vindbaar, ook via zoeken op kaart
Uitgebreide informatie
Bron van informatie voor kopers over alles wat bij de aankoop komt kijken

Verkoopstyling en professionele fotografie

In Nederland staan natuurlijk heel veel huizen te koop. Het aantal concurrerende woningen op de woningmarkt is meestal omvangrijk. Het is dus van groot belang dat de sterke punten van je woning zo goed mogelijk worden benadrukt in een ijzersterke presentatie, zowel online als offline. Vaak is dit al mogelijk door een aantal eenvoudige aanpassingen. Met een optimale presentatie worden je kansen op een optimaal resultaat sterk vergroot!

Voordat de verkoop start wordt een presentatie voorbereid. Een groot aandeel daarin is weggelegd voor onze Woningcoaches. Die weten hoe je huis het best tot zijn recht komt. Tijdens het verkoopklaar maken van je huis worden prachtige foto’s gemaakt, waarbij er geen limiet aan het aantal wordt gesteld. Ook details van je woning worden apart gefotografeerd om enkele sfeerbeelden bij de presentatie te voegen. De beste presentatie leidt als vanzelfsprekend tot het “raken” van de juiste doelgroep.

Voordelen
Sterk: beter kan het niet
Doeltreffend: bewezen effectiviteit
Ontzorgend: laat het over aan de professional

Funda-presentatiepakket

Je wilt je huis natuurlijk zo goed mogelijk presenteren. Daarom heeft Funda het Presentatie Pakket: een bewezen sterke combinatie van Plattegrond, 360° foto’s en Video. Samen zorgen deze producten ervoor dat je huis 2x langer wordt bekeken en dat er 2x meer contact met je makelaar wordt opgenomen. Voor verkopers die hun huis vanaf de eerste dag optimaal willen presenteren op Funda.

Voordelen
Je huis meer bovenaan in de zoekresultaten
Complete presentatie, volledige informatie
2x langer bekeken, 2x vaker contactaanvragen

Interactieve plattegronden, beter inzicht in jouw woning

Met een professionele, interactieve plattegrond geef je bezoekers een beter beeld van de indeling van je woning. De indeling wordt hiermee veel overzichtelijker (informatiever) weergegeven dan een bouwplattegrond. En nog handiger: bezoekers kunnen de plattegrond zelf bewerken. Een muur, deur of raam verplaatsen, een uitbouw maken of meubels plaatsen… Voor een potentiële koper is dit een uitgelezen kans om vooraf al een goed beeld van de indeling en de mogelijkheden van je woning te krijgen.

Voordelen
De plattegrond is in 2d en in 3d te bekijken
De woning wordt langer bekeken
Meer online contactmomenten

De 360 graden foto, prikkel kopers met een ruimtelijke presentatie

Een ruimtelijke presentatie, door middel van 360 graden foto’s, creëert meerwaarde tijdens de verkoop van je woning. Een koper kan op deze manier virtueel door je huis wandelen en hierdoor de ruimten optimaal beleven. Vooraf is dan deels al duidelijk wat een koper van de woning mag verwachten.

Voordelen
Geïnteresseerden kunnen virtueel rondkijken in je huis
Je huis komt beter in beeld
De verkoopkans wordt hiermee vergroot

HD Video, jouw woning speelt de hoofdrol

Onderzoek toont aan dat een woning met een videopresentatie zeer positief overkomt. Met een videopresentatie geef je niet alleen extra attentiewaarde aan je woning, je huis valt ook meer op en bezoekers krijgen een completer beeld van alle mogelijkheden. Doordat de interesse in je woning stijgt, is ook de kans op een snelle en goede verkoop vele malen groter. De videopresentatie van je woning plaatsen we niet alleen op Funda, maar ook op ons eigen Youtubekanaal en natuurlijk op onze website.

Voordelen
Geïnteresseerden kunnen virtueel rondkijken in je huis
Je huis komt beter in beeld
De verkoopkans wordt hiermee vergroot

Hoogtefoto’s

Bij landelijk gelegen woningen, vrijstaande huizen maar ook een tussenwoning of een appartement kan een hoogtefoto erg interessant zijn. Op deze manier krijgt de potentiële koper een overzicht van de woning en het perceel van bovenaf, waardoor in één oogopslag de aantrekkelijkheid van je pand en omliggende buitenruimte duidelijk wordt.

Voordelen
Goed overzicht van bovenaf
Ook ideaal voor appartementen (frontfoto op verdiepingshoogte)
Eventueel mogelijk in combinatie met video (drone)

Emotiebrochure

Ook bij onze woningbrochures staat verleiden van potentiële kopers voorop. Ze bevatten veel grote foto’s, die een goede sfeer van het huis geven. Het is een luxe visitekaartje van je huis, het huis waar je best trots op bent. De brochure van jouw huis is te downloaden van funda.nl en mooihuys.nl,  is ook zonder te downloaden “bladerbaar” op PC en Tablet en wordt direct digitaal meegezonden bij een bevestiging van een afspraak. De kijker ontvangt na afloop van de bezichtiging een professioneel aflopend geprint (geen randen) exemplaar van ons, op 250 grams glanzend papier waarmee de woningbrochures nog eens extra luxe uitstraling krijgen. Ook familie en vrienden van een koper zullen de brochure gaan bekijken, en wat is er mooier dan dat ook zij enthousiast worden!

Voordelen
De beste indruk door de beste brochures
Een luxe visitekaartje van je huis
Grote foto’s, aflopend geprint

Promolabel

Door het grote aanbod op Funda genereert een zoekopdracht vaak een lange lijst met huizen. Een Promolabel biedt 40% meer presentatieruimte in de resultatenlijst, en zorgt ervoor dat je huis vaker wordt bekeken. Met een Promolabel kun je een speciaal verkoopargument onder de aandacht brengen, of de belangrijkste elementen van je huis benadrukken met een mozaïek van foto´s.

Voordelen
Extra opvallen
Belangrijkste elementen belichten
Meer bekijks

Facebook-promotiecampagne

Met behulp van Facebook geven we de verkoop van je huis nog een extra impuls door je huis gericht te promoten onder de doelgroep. Wij kunnen bijvoorbeeld gericht selecteren op interesses, leeftijd en gebied. En wat je doelgroep “liked” wordt immers ook gezien door hun netwerk.

Voordelen
Gerichte reclamecampagne
Extra impuls aan de start van de verkoop
Ook zichtbaar voor het netwerk van je doelgroep

De MooiHuysFresh® Preview, een revolutionaire manier om woningen te bezichtigen

Zodra er nieuwe woningen in de verkoop komen, starten we met een PreView voor een geselecteerde groep kopers waarbij de actieve zoekers die zich gratis bij MooiHuys geregistreerd hebben als eerste op de hoogte gebracht worden. Belangstellenden die een bezichtiging reserveren voor de PreView hebben exclusieve voorrang, want anderen krijgen pas na de PreView de gelegenheid om te komen kijken. Dat geeft een boost aan de verkoop van je woning, een kijker waardeert een dergelijke exclusieve PreView gemiddeld als positief tot zeer positief!

Voordelen
Een exclusieve PreView voor uitgenodigde zoekers
Je makelaar is gastheer, je hoeft niet thuis te zijn
Een ongedwongen sfeer, bewezen resultaat

Opvallende te koop borden

Het klinkt zo eenvoudig, maar opvallende ‘te koop’ borden zorgen ervoor dat je woning meer opvalt bij langsrijdende auto’s en fietsers en langslopende geïnteresseerden. Onze borden zijn extra opvallend door het kleurgebruik en onze V-borden voor op de ramen zijn net een slag groter dan de standaardborden, waardoor ook deze meer opvallen.

Voordelen
Grote tuinborden 24 uur opvallend voor passanten
Alle contactgegevens bij elkaar
Praktische raamborden, ideaal bij appartementen of op de verdieping van je huis

Duidelijke etalagepresentatie

Ons woningaanbod is ook zichtbaar in onze etalagepresentatie. Kenmerkend voor deze presentatie is de prominente QR-code die direct linkt naar de eigen pagina van de woning op onze moderne website. Wil een kijker snel over informatie van een woning beschikken, even scannen met de mobiel en alle informatie staat hem/haar ter beschikking!

Voordelen
Je huis ook zichtbaar voor passanten in centrum Hoorn
Grote foto’s
Snel extra info op een mobiele telefoon via Quick Response code

NVM Open Huizen Dag

Samen met de NVM organiseren we twee keer per jaar een grote NVM Open Huizen Dag, doorgaans één keer in het voorjaar en één keer in het najaar. Uiteraard kan jouw woning hier ook aan deelnemen. Het leuke is dat je tijdens deze twee dagen per jaar zelf de rondleidingen voor kijkers verzorgt en met veel enthousiasme over je woning kunt vertellen.

Voordelen
Landelijke exposure
Grote regionale deelname
Laagdrempelig

Help mee!

Hoe meer mensen jouw woning promoten, des te groter de verkoopkans. Daarom kun je zelf mee helpen met de verkoop van je huis. Via onze website druk je eenvoudig op “deel dit huis”. Je kunt dan zelf kiezen bij welk social-media kanaal je dit wenst te doen. Zo informeer je zelf je familie, vrienden en bekenden op een sympathieke manier over de verkoop van je huis, in de verwachting dat zij hun familie en relaties weer enthousiast maken over jouw woning. De bekendmaking van de verkoop van jouw woning verspreidt zich hierdoor als een olievlek en wordt op korte termijn bij veel mensen bekend. Het “van horen zeggen” is een uitstekend middel om de verkoop van je woning te bespoedigen. Via social media is het heel eenvoudig om je eigen sociale netwerk in te zetten om de verkoop een extra boost te geven. Ook een beloning in het vooruitzicht stellen zorgt voor een extra inspanning bij de mensen in je netwerk. Je kunt hierbij denken aan een bioscoopbon, een etentje of iets anders creatiefs.
Voordelen
Zelf actief meezoeken naar de koper
Eenvoudig in gebruik
Automatisch synchronisatie met mooihuys.nl

Social Media

Het gebruik van social media gaat razendsnel en is onontbeerlijk voor een actief en modern makelaarskantoor. Potentiële kopers kunnen ons eenvoudig met al hun vragen via Facebook, LinkedIn en Twitter benaderen. Wij zijn op dit gebied vooruitstrevend en zeer actief. Je kunt ons vinden op Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube, Instagram en Pinterest. Door onze actieve promotie in deze media en het grote bereik van deze media, vergroten we de verkoopkans van je woning. Natuurlijk kun je je huis ook zelf via de social media kanalen promoten. We moedigen dit graag aan en ondersteunen je hierbij op de volgende manieren:

Voordelen
Met een druk op de knop kun je via MooiHuys.nl je huis delen met alle social media waar je zelf ook gebruik van maakt
Je kunt je aanmelden bij de social media waar MooiHuys gebruik van maakt, om zo ook op de hoogte te blijven
Ludieke acties die je zelf ontplooit delen wij met ons netwerk voor een nog grotere reactie op je actie


En er is nog meer mogelijk!

 

Aankleding van leegstaande woonruimte

Iedereen weet dat een leegstaande woning minder goed verkoopt. Ben je al verhuisd en is je woning nu wel erg onaantrekkelijk? Geen nood! MooiHuys heeft hier een oplossing voor gevonden. Wij bieden de mogelijkheid om het huis tijdens de verkoop aan te kleden met (gehuurde) meubelen. Welke meubelen er nodig zijn en welke ruimten hiervoor in aanmerking komen, bepalen we samen in overleg. Daarna maken we een offerte op maat. Ook bestaat de mogelijkheid om het huis verder aan te kleden met een aantal woonaccessoires.

Voordelen
Betere sfeer door inrichting
Sterkere presentatie op Funda en dus grotere verkoopkansen
Meer inzicht voor kijkers in de inrichtingsmogelijkheden

Digitale restyling

Is het interieur van je woning gedateerd of gaat het om een (casco) nieuwbouwhuis? Om toch een aantrekkelijke woning te tonen is het nu ook mogelijk een foto van de woning digitaal te laten restylen. Niet alle kopers kunnen namelijk door bestaande situaties ‘heen’ kijken en op deze manier krijgt de koper een goed beeld van hoe het huis eruit kan gaan zien. Ook hiervoor maken we graag een offerte op maat voor je.

Voordelen
Aantrekkelijkere presentatie op Funda
Inzicht in de mogelijkheden voor kijkers
Meer bezichtigingsaanvragen

Verbouwen… Nu nog even niet

Heeft uw huis meer potentie dan de huidige situatie? Dan is het concept ‘Verbouwen? Nu nog even niet!’ ideaal voor jou. Een uniek en toch simpel concept. In deze variant krijg je een uitvoerige scan van alle pluspunten én verbeterpunten van je woning. Aan de hand van die mogelijkheden creëren wij in samenwerking met professionals tal van varianten om jouw woning naar een hoger niveau te tillen. Uitbouw op de begane grond? Tweede badkamer erbij? Een compleet nieuwe keuken? Een andere vloer? Alles kan. Je ziet in een schitterend boekwerk visualisaties van de vele mogelijkheden die je woning heeft te bieden, in beelden die niet van echt te onderscheiden zijn! Meer informatie, o.a. over de hogere verkoopprijs die je dan kunt realiseren? Informeer ernaar bij onze makelaars.

Voordelen
Fraai boekwerk met verbouwingsopties
Op maat gemaakt voor de potentiële koper
Eventueel zelfs voorfinanciering verbouwingen voor snellere verkoop

 

Pfff. ..wat nu dan?

“Dat is nogal wat, zeg” hoor ik je denken. Wat moet ik kiezen en wat is echt belangrijk voor mij?

Geen nood. Wij hebben het allemaal al voor je uitgedacht en uitvoerig getest. Want als iets niet werkt om jou te helpen dan doen we het niet. Zo simpel is het.