Wat denk jij dat je makelaar vertelt tijdens de bezichtiging?

 

Is hij een ‘know-nothing’ makelaar die liever niet teveel informatie geeft op al die lastige vragen van kijkers?… 😉

Of heb jij liever een makelaar die kijkers écht weet te overtuigen dat ze het huis MOETEN kopen?

 

Zo doen we het natuurlijk niet. Maar hoe weet je als verkoper wat er wel en niet aan informatie gegeven wordt? In de meeste gevallen zal je namelijk niet zelf aanwezig zijn als er kijkers komen.

De makelaar maakt vooraf natuurlijk goede afspraken met je over de dagen/tijden dat er bezichtigingsafspraken gemaakt kunnen worden, informeert je ruim van te voren zodat het ‘aan kant maken’ niet teveel gestress wordt en zorgt dat hij een sleutel van je huis heeft zodat je zelf geen vrij hoeft te nemen. Maar hoe gaat hij met jouw belangen om tijdens een bezichtiging?

Een goede makelaar weet precies welke vragen hij zelf moet stellen. Dat is nog altijd de beste manier om te achterhalen of je met serieuze kopers te maken hebt of niet. En welke informatie hij wel of juist niet moet geven om in een latere fase tijdens onderhandelingen een sterke positie in te kunnen nemen. Het gaat er tenslotte om dat jij er het maximale uit haalt.

Nu kun je natuurlijk voordat je met een makelaar in zee gaat eerst eens zelf een paar woningen bezichtigen bij verschillende makelaars om de verschillen te ervaren. Maar dat kost je wel veel tijd en is natuurlijk niet prettig voor andere verkopers als je niet echt serieus in hun huis geïnteresseerd bent.

Wij hebben er daarom voor gekozen je op een andere manier inzichtelijk te maken hoe de bezichtiging verloopt. Na afloop van iedere bezichtiging krijgen kijkers per e-mail een korte vragenlijst toegestuurd. Daarop staan niet alleen vragen over de plussen en minnen van de woning en kunnen kijkers eventuele tips voor de verkoper aangeven. Ook de makelaar wordt beoordeeld; was hij op tijd aanwezig, gaf hij voldoende informatie, luisterde hij naar de wensen en nam hij voldoende tijd voor de bezichtiging? Allemaal belangrijke zaken die je als verkoper ook graag wil weten.

Daarom gaan de antwoorden op de vragen zonder onze tussenkomst rechtstreeks naar jou als verkoper toe. Soms confronterend maar altijd heel transparant. Het houdt jou én je makelaar scherp.