Kenmerken

Status Nieuw
Prijs € 235.000,- k.k.

Object

Type object:

Tussenwoning

Soort object:

Eengezinswoning

Bouwjaar:

1888

Afmetingen

Woonoppervlakte:

102 m²

Perceeloppervlakte:

86 m²

Inhoud:

419 m³

Kamers:

3

Bijzonderheden

Beschermd stads- of dorpsgezicht

Omgeving

Ligging:

In centrum

Wijk:

Wijk 10 Binnenstad

Gemeente:

Hoorn

Provincie:

Noord-Holland

Overig

Garage:

Geen garage

Tuin:

Patio/atrium (N)

Omschrijving

Te koop bij inschrijving. Bieden vanaf €235.000,-- k.k.

Een mooie kans om een dubbel woonhuis met patio in de binnenstad van Hoorn te bemachtigen. Getuige de twee voordeuren en de gevelpartij waren dit ooit twee woonhuizen, Trommelstraat 13 en 15, die in de jaren '80 zijn samengevoegd. In die situatie is de woning desgewenst natuurlijk ook weer terug te brengen.

De woning heeft een charmante, ca. 8,5 meter brede gevelpartij en een prima indeling met zowel beneden als boven een mooi gebruiksoppervlak, maar de huidige staat van de woning is zeer eenvoudig en gedateerd. Modernisering zal voor een koper een vanzelfsprekende wens zijn.

De Trommelstraat kent een sterk binnenstadkarakter door de variatie in bouwhoogten, gevelpartijen en bouwperioden. Op een kaart uit ca. 1560 is de Trommelstraat nog een gracht, de "Burchwal". In ca. 1593 is de gracht overwelfd tot een straat. Saillant detail is dat de gemeente de straat wilde dopen tot "Warmoesstraat", maar het volk verkoos "Trommelstraat". Die naamgeving schijnt te refereren naar een uithangbord in de vorm van een trommel dat destijds aan een van de gevels in de straat hing.

De woning ligt heel centraal in de binnenstad, tussen het Grote Oost en het Kerkplein en het spreekt daarmee voor zich dat het uitgaansleven, winkels, havens, cinema, stadspark, NS-station, sportcentra en nog veel meer zich allemaal op goed beloopbare afstand bevinden.

Kenmerken:
- Bouwjaar ca. 1888 (bron: BAG-viewer Kadaster);
- Gebruiksoppervlakte wonen ca. 102 m²;
- Volume ca. 419 m³;
- Dakisolatie aanwezig;
- De woning is gelegen in een gebied dat van rijkswege is aangewezen tot een beschermd stadsgezicht.

De indeling is als volgt.
Begane grond:
De entree, de hal, de trapopgang, de meterkast, de toiletruimte, de U-vormige living met aan de linkerzijde de keuken met eethoek en aan de rechterzijde de woonkamer met een open haard (niet op functioneren getest) en een trapkast. Via de dubbele deuren is de patio (N) bereikbaar met aan weerszijden een opbergkast.

1e Verdieping:
Bordestrap naar de overloop, CV-/bergruimte, badkamer en twee ruime slaapkamers. De indeling kan efficiënter gemaakt worden, waardoor drie slaapkamers gerealiseerd kunnen worden.

De verkoper maakt kandidaat-kopers erop attent dat hij het verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en derhalve een koper niet kan informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken in of aan het object waarvan hij op de hoogte zou kunnen zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. Kandidaat-kopers worden als vanzelfsprekend in de gelegenheid gesteld een bouwkundige keuring te laten verrichten.

De buurt

Interesse in deze woning?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Als je dat wil voeren we onder het genot van een ferm bakkie koffie een goed gesprek over jouw potentiële droomhuis. Wil je liever een afspraak maken voor een bezichtiging? Geef dan hieronder je voorkeur voor een dag en tijd aan.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.