Kenmerken

Status Verkocht
Prijs € 975.000,- k.k.

Object

Type object

Tussenwoning

Soort object

Grachtenpand

Bouwjaar

1790

Afmetingen

Woonoppervlakte

216 m2

Perceeloppervlakte

278 m2

Inhoud

978 m3

Aantal kamers

8

Omgeving

Ligging

In centrum

Provincie

Noord-Holland

Overig

Garage

Aangebouwd steen

Tuin

Achtertuin

Omschrijving

Let op! Het betreft hier een bieden vanafprijs van € 975.000,- k.k.

Dit Rijksmonumentale grachtenpand uit ca. 1790 in het centrum van Hoorn mag met recht uniek genoemd worden. U zult verrast zijn door de enorme hoeveelheid ruimte en de bijzondere sfeer die u in deze woning aantreft. Door bijvoorbeeld het aanwezige achterom, de zonnige en privacyvolle niet ingeklemde tuin, de garage (inpandig bereikbaar), het authentiek bijgebouw (keuken), de grote living (3 kamers en suite), de vele authentieke elementen en het uitzicht voor op de gracht en achter op het Doelenplein, is dit Rijksmonument één van de compleetste maar ook mooiste in het oude stadscentrum van Hoorn. Op een mooi uniek plekje. Rustig, groen en toch op nog geen 50 meter van de Gedempte Turfhaven, bekend van het winkelrondje. De gracht aan de voorzijde staat in directe verbinding met de oude haven en het IJsselmeer en als het stadsstrand van Hoorn binnenkort gerealiseerd is, woont u hier echt fantastisch!

Zoekt u een woning in het hogere segment dan weet u dat u hier echt moet komen kijken.

Kenmerken:
Bouwjaar circa 1790, perceeloppervlakte 278 m², woonoppervlak 216 m², overig inpandige ruimte 24 m², bruto inhoud 978 m³

Veilig en coronaproof bezichtigen?
Bekijk deze woning alvast online alsof je er ‘live’ rondloopt door op de website van MooiHuys bij de woningpresentatie te klikken op 3D-impressie. Je kunt dan op je telefoon, tablet of laptop het hele huis zien zoals het in werkelijkheid is. Je hebt geen VR-bril nodig, maar dat kan wel voor een maximale beleving zorgen!

Begane grond:
Vanuit de voorhal bevindt zich aan de linkerzijde een imposant grote living van totaal ruim 70 m². Deze voelt echter overal aangenaam en sfeervol doordat er eigenlijk sprake is van drie aansluitende woonkamers en suite; een zitkamer met mooie haardkachel aan de straatzijde (met uitzicht op singel/gracht en het Weeshuiscomplex op de Weeshuistuin met boompartijen), een middenkamer met grote raampartijen en dubbele tuindeuren waardoor ook deze ruimte heerlijk licht is en een sfeervolle achterkamer met klassieke open haard met schouw, antieke houten vloerdelen (Hollands Eiken) in verschillende breedten gelegd alsmede handgeschaafde brede plafondplanken van verschillende breedten. Een tweetal grote kamerdeuren met brede gebogen lijsten vormen de scheiding tussen de middenkamer en de achterkamer.

Alle drie de woonkamers hebben toegang tot de naastgelegen hal en ruim 13 meter lange gang die vanuit de voorhal via een tussenhal uitkomt in de keukenruimte in het authentieke bijgebouw (huisje met puntdak, incl. zolder). Eind 2019 is hier een geheel op maat gemaakte nieuwe keukeninrichting met luxe inbouwapparatuur geplaatst (hoekkeukenblok en een ontbijtcounter).

De tussenhal (met de daar aanwezige toiletruimte) heeft een buitendeur naar de verrassend vrij gelegen tuin met veel zon, privacy en breed vrij uitzicht over het Doelenplein naar bijvoorbeeld Oude Doelen van Hendrik de Keyser. De tuin wordt omsloten door een (stads)muur met sierhekwerk ter afsluiting van het pad voor de garage. Door deze ommuring heeft u vanuit de tuin en de woning ook geen zicht op het lager gelegen parkeerterrein.

Tenslotte is er vanuit de keuken nog een toegang naar de achtergelegen garage annex bijkeuken (opstelruimte wasapparatuur). Deze is voorzien van een nieuwe, kunststof sectionaaldeur.

Alle kozijnen zijn afgelopen jaar aan de binnenzijde voorzien van op maat en in stijl gemaakte voorzetramen waardoor de energielasten aanzienlijk zijn verlaagd.

Eerste verdieping:
Vanuit de voorhal leidt een lange rechte trap naar de overloop op de eerste verdieping. Hier wordt de sfeer voornamelijk bepaald door de originele, antieke brede vloerplanken.
De beide slaapkamers op deze verdieping (de grootste met een afmeting van ruim 20 m²) zijn voorzien van (open) inbouwkasten op de plaats waar zich vroeger de bedsteden bevonden.

De badkamer aan de achterzijde van het huis is geheel in stijl vernieuwd maar met de gemakken van nu. U vindt hier een nostalgisch ligbad op pootjes, twee wastafels, een separate douchehoek, een wandcloset en uiteraard is de ruimte voorzien van vloerverwarming. Dubbele openslaande deuren geven toegang tot het platte dak en de zolder van het bijgebouw (boven de keuken).

Tweede verdieping:
Deze verdieping is in 2006-2008 op zeer fraaie wijze voorzien van drie slaap-/werkkamers waarbij het zicht op de gehele kapconstructie intact is gelaten door de ruimtes niet te voorzien van plafonds . Eventueel kunnen eenvoudig nog wanden worden doorgetrokken naar de punt van het dak. De kap is in 2004 geheel vernieuwd, geïsoleerd en voorzien van een houten binnenafwerking met zes dakvensters. Bij de renovatie zijn de oude Hollandse dakpannen op eis van Monumentenzorg hergebruikt.

De voorste ruimte is te gebruiken als werkkamer of hobbyruimte, is voorzien van een kastruimte voor de cv-ketel en 80-liter warm water boiler en kan van de gang afgesloten worden middels een schuifdeur. Verder zijn op deze verdieping nog twee slaapkamers met een tussenliggende badkamer aanwezig. De badkamer (2009) is modern uitgevoerd met zwart Belgisch hardsteen, zitbankje, een inloopdouche, wandcloset en wastafel.

Authentieke elementen:
1. Voor het huis een nostalgisch hekwerk en voordeur met gesneden deuromlijsting.
2. Drie schouwen, in voorkamer met allesbrander en in achterkamer met marmeren schouwdelen en een schouw in de keuken.
3. Granieten vloeren in hal en gangen.
4. Granieten hardstenen drempels en opstapjes vanuit de lange gang naar de woonkamer(s) door middel van 3 deuren.
5. Doekenplafond in voorkamer.
6. Handgeschaafde brede plafondplanken, van verschillende breedten in achterkamer.
7. Grote oude raampartijen in alle vertrekken op begane grond en 1ste en 2de verdieping.
8. De originele houten vloeren, op de 1ste en 2de verdieping gerenoveerd (antiek).
9. De originele en beschermde (ingekeepte) spanten en sparren op de 1ste en 2de verdieping.
10. In verstek gemetselde ‘geeltjes’ in achtergevel (1ste en 2de verdieping).
11. Ondergrondse waterput, waarin het regenwater van de daken wordt opgevangen.

De buurt

Interesse in deze woning?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Als je dat wil voeren we onder het genot van een ferm bakkie koffie een goed gesprek over jouw potentiële droomhuis. Wil je liever een afspraak maken voor een bezichtiging? Geef dan hieronder je voorkeur voor een dag en tijd aan.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.