Kenmerken

Status Verkocht
Prijs € 275.000,- k.k.

Object

Type object

Tussenwoning

Soort object

Eengezinswoning

Afmetingen

Woonoppervlakte

92 m2

Perceeloppervlakte

165 m2

Inhoud

386 m3

Aantal kamers

4

Bijzonderheden

Bijzonderheden

Monument

Omgeving

Ligging

In centrum

Provincie

Noord-Holland

Overig

Garage

Geen garage

Tuin

Achtertuin

Omschrijving

De gestelde prijs is een richtprijs.

De Koepoortsweg is een zeer geliefde straat in Hoorn, net buiten de binnenstadsgrens. Het is al heel lang een levendige weg. Heel vroeger werden over deze weg groenten en fruit de stad ingebracht, en ook werd via de (inmiddels niet meer bestaande) Koepoort vee de stad in gedreven. Langs de Koepoortsweg werden in de 18e eeuw door voornamelijk de Hoornse welgestelden buitenverblijven gebouwd. Het is een mooie weg met aan weerszijden gevarieerde, vaak karakteristieke woningen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel woningen zijn opgenomen in de gemeentelijke monumentenlijst.

Wij mogen aan deze weg een hele mooie woonkans aanbieden. Koepoortsweg 9 is een gemeentelijk monument met een mooie karakteristieke gevel. Het huis is sinds 1954 in eigendom bij de verkoper en er is altijd heel fijn gewoond, de verkoper laat het huis nu aan een volgende generatie over. Als je deze kans wil benutten dan moet je er wel rekening mee houden dat je de handen uit de mouwen moet steken: het is echt een huis voor iemand die het geweldig vindt een huis naar eigen hand te zetten.

De woning kent zijn oorsprong in de 17e of 18e eeuw en is in 1895 ingrijpend verbouwd geweest waarbij onder meer de huidige voorgevel is opgetrokken. Volgens een beschrijving van de gemeente Hoorn zou het goed kunnen zijn dat de verdiepingsvloer bestaat uit een oude balklaag. Het huis wordt beschermd door een monumentale status, wat niet wil betekenen dat er niets veranderd mag worden. Voorgenomen wijzigingen dienen echter eerst geaccordeerd te zijn door de gemeente Hoorn, afdeling Erfgoed. De aanbouw valt buiten de bescherming.

Het is een perfecte locatie: je vindt bijvoorbeeld het NS-station, de slager en de warme bakker op loopafstand en een sportschool aan de overkant. Natuurlijk loop je ook zo de binnenstad in en vind je op korte fietsafstand grote supermarkten. Een rondje met de hond langs de Draafsingel is zo gepiept en wil je (wellicht voor de eerste keer) de beste patat van Hoorn proeven: Van Ree bevindt zich op steenworpafstand. Alles is comfortabel dichtbij. Thans is overigens in aanleg het grootste stadsstrand van Nederland, dat je in een minuut of 10 lopen kan bereiken.

De kenmerken:
165 m² eigen grond, ca. 92 m² gebruiksoppervlak wonen, ca. 8 m² overig inpandige ruimte (aangebouwde berging), inhoud ca. 386 m². Het platte dak van de aanbouw is ca. 2 jaar oud.

De indeling:

De entree, de hal (die voorheen doorliep naar de achtergevel maar ten voordele van de eetkamer is ingekort), een trapkast, de kamer-en-suite met de voorkamer en vervolgens de eetkamer, de aangebouwde keuken, de toiletruimte/douche en de aangebouwde berging. De eerste verdieping is bereikbaar via de vanuit de eetkamer bereikbare trapopgang.

De mooie diepe tuin is gelegen op het westzuidwesten en is ca. 20 meter diep, met achterom naar de Spoorsingel.

Eerste verdieping:
Via de bordestrap met wegzetruimte is de verdieping bereikbaar en deze vangt aan met de overloop, een slaapkamer aan de voorzijde en aan de achterzijde en een derde slaapkamer centraal op de verdieping. De vliering is met een losse trap bereikbaar.

Spreekt dit huis je aan? We leiden je graag rond!

De buurt

Interesse in deze woning?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Als je dat wil voeren we onder het genot van een ferm bakkie koffie een goed gesprek over jouw potentiële droomhuis. Wil je liever een afspraak maken voor een bezichtiging? Geef dan hieronder je voorkeur voor een dag en tijd aan.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.