Kenmerken

Status Verkocht onder voorbehoud
Prijs € 1.195.000,- k.k.
Energielabel E

Object

Type object

Tussenwoning

Soort object

Herenhuis

Bouwjaar

1912

Afmetingen

Woonoppervlakte

220 m2

Perceeloppervlakte

334 m2

Inhoud

813 m3

Aantal kamers

7

Omgeving

Ligging

Aan park, Aan rustige weg, In centrum

Provincie

Noord-Holland

Overig

Garage

Geen garage

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Omschrijving

Dit statige Jugendstil-herenhuis ligt op misschien wel de mooiste woonlocatie van Alkmaar! In het verlengde van de as van de Nassaulaan met vrij zicht op het Rosarium/Rozenpark aan het Nassauplein, waar een groot deel van de statige herenhuizen onder architectuur zijn gebouwd, woon je hier op een fantastische plek op een paar minuten loopafstand van het historische stadscentrum van Alkmaar. Laat je verrassen door de combinatie van klassieke en moderne elementen, de royale vertrekken en de vrije ligging. Een wel heel bijzondere ‘extra’ bij deze woning is de grote, geheel onderkelderde kantoor/praktijkruimte in de achtertuin (begane grond ca 45 m² en kelder met stahoogte en daglichttoetreding eveneens ca. 45 m²) met enorm veel mogelijkheden want de achtertuin is bereikbaar via een achterom.

Kenmerken:
Bouwjaar 1912, woonoppervlak ca. 220 m², bruto inhoud woning ca. 813 m³, gebruiksoppervlak bijgebouw ca. 90 m², inhoud bijgebouw ca. 281 m³, energielabel E (oude systematiek, geldig tot 27-12-2030), gemeentelijk monument onder nummer 0361/WN421.

Begane grond:
Via de ‘bordestrap van 3 treden komt u allereerst in de zeer ruime entreehal van de woning. Hier valt natuurlijk meteen de statige plafondhoogte op. De antraciet tegelvloer en strak vormgegeven deuren met veel glas houden de ruimte licht en modern. Via de tochtdeuren naar de tussenhal met de klassieke trappartij naar de verdiepingen heeft u zicht tot aan de buitendeur richting de achtertuin. In de eveneens royale achterhal is tevens een gastentoilet aanwezig. De oorspronkelijke kamer-en-suite indeling met dubbele schuifdeuren is gehandhaafd met een zitkamer met erker gelegen aan de voorzijde. De oorspronkelijke achterkamer is omgetoverd tot een woonkeuken met een zeer royaal en stoer keukenblok voorzien van gaskookplaat, vaatwasser, wasemkap en veel werkruimte aan de lange zijde en een hoog kastenblok met oven, separate stoomoven en magnetron aan de tegenoverliggende wand. Ook in deze kamers is sprake van een combi van klassieke parketvloeren en stucplafonds met sierlijst en een moderne look van keuken en tussendeuren naar de hal/gang.

Vanuit de woonkeuken is via dubbele openslaande deuren de zonnige achtertuin bereikbaar.

1e verdieping:
Een royale overloop-die verrassend licht is door onder andere een dakvenster boven de trap naar de volgende verdieping-biedt toegang tot twee ruim bemeten slaapkamers, de badkamer, een separate toiletruimte en een open garderoberuimte aan de voorzijde. De slaapkamer aan de voorzijde is voorzien van een werkhoek met hoge kastenwand, openslaande deuren naar een balkonnetje boven de erker en een deur naar een balkon voor de garderoberuimte. ter plaatse van de werkhoek is het heel eenvoudig om bijvoorbeeld een extra inloop-garderoberuimte te creëren. De huidige eigenaar heeft ervoor gekozen om de slaapkamer aan de achterzijde te gebruiken als kleed-/logeer- en waskamer maar de aanwezige wasmachine-opstelling zou ook naar het bijgebouw verplaatst kunnen worden.

De moderne badkamer is vanwege de extra ruimte in een voormalige slaapkamer gemaakt en voorzien van vloerverwarming, ligbad, royale inloopdouche en twee wastafelmeubels met enkele wastafel. Een tweetal openslaande deuren geven toegang tot het overdekte balkon aan de achterzijde.

2e verdieping:
De volgende verdieping heeft zoals al aangegeven een overloop met dakkoepel waardoor veel licht binnenkomt. Hier vindt u verder nog een tweetal verrassend grote slaapkamers, een kleine werkkamer en een separate kleedkamer voorzien van wastafel, dubbele balkondeuren en een vaste kast voor de cv-ketel (Nefit, 2012).

Bijgebouw:
Het multifunctionele bijgebouw is zeer degelijk gebouwd, voorzien van spouwmuren, eigen cv-verwarming en dubbel glas en is te betreden via de entreedeur aan de voorzijde met direct links van het halletje een badkamer met douche en toilet. Vervolgens een grote kantoor-/praktijk-/zitruimte met trap naar de kelderruimte en aansluitend een tweede kantoor-/werkkamer.
Onderaan de trap bevindt zich een vrijwel net zo grote kelderruimte met stahoogte. Deze wordt gebruikt als opslagruimte maar de ca. 3,5 meter brede ‘koekoek’ zorgt voor veel daglichttoetreding zodat ook aan (een deel van) deze ruimte een andere invulling gegeven kan worden. Naast een groot aantal stellingkasten vindt u hier de opstellingsplek van de eigen cv-ketel voor het bijgebouw (vernieuwd in 2022).

Tuin:
Aan de voorzijde is de tuin voorzien van een ijzeren hekwerk dat bij de bouw in 1911/1912 eveneens door de architecten voor de 5 aan elkaar grenzende woningen ontworpen is. Er is sprake van een centraal toegangspad naar de voordeuren van nummer 8 en 9 omdat de beide herenhuizen lange tijd als één geheel in gebruik zijn geweest. Dat ziet u ook terug in de beplanting met veel groenblijvende hagen en heesters.

De achtertuin is middels een steeg/pad vanaf het Nassauplein (ingang tussen nr 6 en nr 7) bereikbaar en bestaat uit een zonnig gedeelte direct achter het huis een groene zone aan de zijkant van het bijgebouw en een schaduwrijk tuingedeelte aan de achterzijde waar zich tevens een eenvoudige, oude fietsenschuur bevindt.

Bijzonderheden:
-gemeentelijk monument, nummer 0361/WN421
-grote verbouwing in 2012 waarbij onder andere de woning is voorzien van nieuwe leidingen, nieuwe elektra, nieuwe plafonds en gestucte wanden.
-grotendeels voorzien van platte dakconstructie, dakbedekking vernieuwd in 2017
-voorzien van isolerende beglazing, enkele ruiten van de koekoek in het bijgebouw zijn thermisch lek
-voorzien van 10 zonnepanelen (eigendom, 2017)
-de oude fietsenschuur is voorzien van asbesthoudende golfplaten
-hersplitsing van de panden Nassauplein 8 en 9 heeft plaatsgevonden en wijziging van de bestemming ‘kantoor’ naar ‘wonen’ is door de gemeente Alkmaar goedgekeurd
-er is een goedgekeurde kapvergunning voor de twee bomen in de achtertuin

De buurt

Interesse in deze woning?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Als je dat wil voeren we onder het genot van een ferm bakkie koffie een goed gesprek over jouw potentiële droomhuis. Wil je liever een afspraak maken voor een bezichtiging? Geef dan hieronder je voorkeur voor een dag en tijd aan.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.