Kenmerken

Status Verhuurd
Prijs € 4.825,- p/m

Object

Bouwjaar

1615

Omgeving

Ligging

WINKELGEBIED_STADSCENTRUM

Provincie

Noord-Holland

Omschrijving

Prachtig ruim en sfeervol kantoor (15 kamers) in het historische Rijksmonumentale Doelencomplex (1615) in hartje centrum Hoorn, met 7 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Bestemming: dienstverlening

Indeling:
Het complex Achterstraat 2, Onder De Boompjes 1 bevat de voormalige doelengebouwen van de Sint Joris- en de Sint Sebastiaanschutterij. De gebouwen lagen naast elkaar op een terrein dat zich uitstrekte van de Achterstraat tot aan de stadsmuur. Achter de gebouwen waren de schietbanen waar de Jorisschutters zich bekwaamden in het schieten met de voet- of kruisboog en leden van het Sebastiaangilde met de handboog. Het gebouw werd gebruikt voor vergaderingen en de schuttersmaaltijden. Momenteel bevinden zich in het complex 4 appartementen en een bedrijfsruimte. De bedrijfsruimte wordt thans te huur aangeboden.

Begane grond:
Entree via historische poort met beeldengroep die verwijst naar de oorspronkelijke functie. Sfeervolle entreehal met harsteen plavuizen. Ruime (ontvangst)ruimte (38m2), gekoppeld middels dubbele openslaande deuren aan een tweede ruimte voorzien van stucplafond(32 m2). Kantoorkamer aan de achterzijde met stucplafond (38m2). De tussenwand tussen laatste genoemde ruimtes is desgewenst te verwijderen waardoor een grote ruimte ontstaat. Ruime keuken. Toiletgroep. 2 kleinere kantoorkamers (14 en 26 m2). Middels een trap is een zeer ruime representatieve ruimte bereikbaar (59 m2).

Eerste verdieping:
Via de eikenhouten spiltrap komt u op de eerste verdieping. Hier bevinden zich 7 kamers (14,15,15,17,20,28 en 41 m2) en een toiletgroep.

Tweede verdieping:
3 kantoorkamers (14, 15 en 49 m2), opbergzolder (geschikt als opslag met beperkte vloerbelasting).

Zolder:
Zolderruimte, geschikt als opslag met beperkte vloerbelasting.

Kelder:
Kelderruimte (25m2), enkel geschikt als berging, deels stahoogte.

Ca. 561 m2 vvo / 784 m2 bvo

Bijzonderheden:
– Bij het object zijn 7 parkeerplaatsen beschikbaar op eigen terrein.
– Onderhoudscontracten voor diverse installaties dienen door de huurder te worden afgesloten.
– Waarborgsom: 3x de kale maandhuur
– Overige zaken met betrekking tot huurcontract, huurtermijn et cetera in overleg met Vereniging Hendrick de Keyeser

Locatie:
In de historische binnenstad van Hoorn(N-H), met het station op loopafstand. Alle winkels, restaurants, theaters, de jachthavens en het Markermeer bevinden zich op loopafstand.

De buurt

Interesse in dit object?

Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.