Kenmerken

Status
Prijs € 1.290,- p.m.

Object

Soort object:

Maisonnette

Bouwjaar:

voor 1906

Afmetingen

Woonoppervlakte:

150 m²

Perceeloppervlakte:

355 m²

Inhoud:

500 m³

Kamers:

6

Omgeving

Ligging:

In centrum, vrij uitzicht

Wijk:

Binnenstad

Gemeente:

Hoorn

Provincie:

Noord-Holland

Overig

Garage:

Geen garage

Tuin:

Achtertuin

Omschrijving

TE HUUR: Historisch appartement met 4 slaapkamers en 2 badkamers. Het appartement is verdeeld over de twee bovenste verdiepingen van een statig 16de eeuws koopmanshuis in hartje Hoorn.

Het historische pand aan de Korenmarkt heeft vele functies gekend. Van koopmanshuis in de 16de eeuw tot  kaaspakhuis in de negentiende eeuw en nog later in de 20ste eeuw als in- en verkoopkantoor voor den Land - en Tuinbouwbond. Uiteindelijk werd eind jaren '70 Vereniging Hendrick de Keyser eigenaar en liet tussen 1979-1981 een restauratie uitvoeren. In het bovengedeelte kwamen twee woonappartementen.

Het bovenste ruim bemeten appartement is nu beschikbaar en bestaat uit twee woonlagen. Bijzonderheid aan dit pand is de houten constructie uit de 16de eeuw!

Indeling
Het pand is verdeeld in een begane grond waar kantoorruimte gevestigd is, op de eerste en de tweede- en zolderverdieping bevinden zich de twee woonappartementen. Achter het huis ligt een gemeenschappelijke tuin.

Begane grond:
De gezamenlijke entree van de twee appartementen op de verdiepingen van het huis is aan de rechter voorzijde gesitueerd. Via de gang, met voor iedere woning een berging, komt men bij de toegang naar de tuin.

Tweede verdieping:
Aan de grachtzijde is de ruime woonkamer (52 m²) met semi-open keuken, voorzien van inbouwapparatuur. Aan de tuinzijde zijn twee slaapkamers (17 en 12 m²), een badkamer met inloopdouche, een apart toilet en een separate ruimte voor de wasmachine en wasdroger. De historische kapconstructie uit de 16de eeuw geeft dit appartement een robuuste sfeer.

Zolderverdieping:
Boven de woonkamer is een entresol, uitstekend geschikt als werkruimte of studeerruimte (20 m²). Op deze zolderverdieping is tevens een derde slaapkamer (10 m²) aanwezig. Daarnaast is er een aparte ruime zolderkamer (20 m²) met eigen badkamer met douche en toilet en een separate berging.

Bijzonderheden:
De tuin is (deels) gemeenschappelijk. Per woning is een deel van de tuin als privé-deel aangemerkt.

Zeer recent zijn beide badkamers gerenoveerd (woonetage en zolderverdieping).
Oppervlakte: ca. 150 m².
Huur: € 1.290,00  (excl. g/w/e en collectieve glasverzekering).

De buurt

Interesse in deze woning?

Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Onder het genot van een ferm bakkie koffie voeren we een goed gesprek over jouw potentiële droomhuis.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.